ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS

Kedvezményezett:

Rapidnyomda.hu Kft.
3950 Sárospatak, Nagy Lajos u. 13/A.

Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató által kiadott:

„GINOP-4.1.4-19 MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁT, ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA” Felhívásra „Napelemes rendszer kiépítése a Rapidnyomda.hu Kft. telephelyén” című GINOP-4.1.4-19-2021-03730 jelű támogatási kérelmét 1 731 950 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatással finanszírozza.

A támogatási kérelem azonosítója: GINOP-4.1.4-19-2021-03730
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.09.28.
A projekt megvalósításának helyszíne: 3950 Sárospatak, Nagy Lajos u. 13/A.
A szerződött támogatás összege: 1 731 950 Ft.
A projekt összköltsége: 3 149 000 Ft.
A Támogatás intenzitása: 55,00 %

A PROJEKT tatalmának bemutatása:

Telephelyünk tetőszerkezetére telepített 12,60 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg. A telephelyünkön a beruházást megelőzően megújuló energiaforrás nem volt. A vállalkozásunk áram fogyasztásának a csökkenését oldja meg a projekt. Az épület és gépek villamos energia ellátása napenergiával biztosított és az éves elektromos áram költségünk jelentős megtakarítását eredményezi. Javítja a cég nyereségességét, ez által javul a verseny – és piacképessége. 10,43 t/év CO2 kibocsátás csökkenés valósult meg, mellyel hozzájárulunk az üvegház hatást okozó gázok kibocsátásának csökkenéséhez.

Versenyképesség növelő beruházás megvalósítása a Rapidnyomda.hu kft-nél

Kedvezményezett neve: Rapidnyomda.hu Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Versenyképesség növelő beruházás megvalósítása a Rapidnyomda.hu kft-nél
Szerződött támogatás összege: 9 993 136 Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalma

A projekt megvalósítása során technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzése történik meg az alábbiak szerint:

ITECO IM10122 EX önjáró ollós emelő eszköz valamint 1 db GEDA ferdepályás felvonó szett illetőleg 1 db Zarges alumínium munkaállvány 1-1 db mennyiségben mely lehetővé teszi a magasban elhelyezett reklám és nyomathordozó reklámfelületek kihelyezésére irányuló szerződések teljesítését úgy, hogy nem szükséges gépet bérelni feladat ellátásához. A kihelyezésre kerülő reklámhordozók függesztés kapcsolódásainak elhelyezése manuálisan történik mely kézzel történő illesztést és manuális erőkifejtést igényel. A PR-10 pneumatikus ringliző eszköz segítségével a munkavégzés könnyebben és gyorsabban, a munkát végző személy fizikai megterhelését csökkentve hajthatjuk végre.

Információs technológiafejlesztéshez kapcsolódva 4 db számítógép konfiguráció kerül beszerzésre. A kapcsolódás terén informatikai hálózatunkat kívánjuk bővíteni a munkavégzéshez leginkább alkalmazható Imperium Core i5 PC kunfigurációkkal és Samsung S24F350FHU 24″ FULL HD LED monitorokkal. A nem helyhez kötött munkavégzés informatikai hátterét 1 db ASUS notebook eszközzel kívánjuk támogatni. Előzőeken túl 1 fő munkavállaló munkabérét kívánjuk elszámolni aki az eszközök folyamatokba illesztésével kapcsolatos feladatokat lát el a projekt szakmai megvalósítása során .

Vállalkozásunk versenyképességének javítását célzó innovatív fejlesztés révén tevékenységi körünk szélesítése, a munkafolyamataink átfutási idejének csökkentése, dolgozóink munkavégzési feltételeinek javítása eredményként realizálódik.
A fejlesztés megvalósításával vállalkozásunk hozzáadott értékkel gazdagodik mely hozzájárul a régió fejlődéséhez is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00854